אסאבע עכוב מע אלזית
אצבעות עכובית עם בצל ושמן זית

למרות העבודה הקפדנית הנדרשת בניקיונו, צמח העכובית הוא מרכיב מסורתי ונפוץ במטבח הערבי בישראל

10 מנות

חומרים

1 בצל בינוני קצוץ דק
1 כוס שמן זית גלילי של ג'השאן
1 ק"ג גבעולי עכובית שטופים וחתוכים למקטעים
של כ-4 ס"מ
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית כמון
1/4 כפית פפריקה
1/2 כפית אבקת מרק עוף
1/4 כפית פפריקה מתוקה או חריפה

לעיטור בוזקים מעט זעפרן

אופן ההכנה

מחממים סיר עם שמן זית, מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב עד להזהבה

מוסיפים את גבעולי העכובית ומערבבים. מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים על אש קטנה עד שהעכובית עשויה

אם הנוזלים מתאדים, מוסיפים מעט מים. מתבלים, טועמים, מתקנים תיבול אם צריך ומכבים את האש

מגישים חם כמנה צמחונית או כתוספת למנה עיקרית

 

קרדיט עבור:  שף יחיא אל הייב

מתכונים נוספים שיכולים לעניין אותך
מקלובה עוף
למתכון המלא
קבב חגיגי
למתכון המלא
עלי חוביזה (חלמית)
למתכון המלא
מלפוף מחשי
למתכון המלא