בטאטה מחשיה
תפוחי אדמה ממולאים בבשר טחון ואורז

במנת המחשי הזאת, במקום למלא בשר טחון בין שתי פרוסות תפוחי אדמה פשוט מרוקנים את תפוח אדמה וממלאים אותו בעדינות במלית. כך אנו מקבלים תפוחי אדמה שלמים ממולאים בבשר ובאורז כמנה אישית לכל סועד.

10 מנות ראשונות או 5 מנות עיקריות

חומרים

0 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
1 כוס שמן
1/2 ק"ג חאשו בשר ואורז
1 כף פלפל אנגלי טחון

אופן ההכנה

.קוטמים את חלקו העליון והצר של כל תפוח אדמה ומרוקנים בזהירות את תוכנו, כדאי להיעזר ב"קישואן"- כף מיוחדת לריקון ירקות. שומרים את תוכן תפוחי האדמה לשלב 3

מניחים מחבת גדולה ורחבה עם שמן עמוק לטיגון על להבה בינונית-גבוהה. כשהשמן חם מטגנים את תפוחי האדמה בכמה מחזורים של 5 דקות, עד שהם מזהיבים. מניחים אותם הפוכים על מגבות נייר או מניחים במסננת לניקוז עודפי השמן

קוצצים את ליבות תפוחי האדמה ומטגנים אותן כ-5 דקות עד שהן שחומות–זהובות. מניחים גם אותם על נייר סופג או במסננת

ממלאים את תפוחי האדמה במלית החאשו ומציבים אותם בסיר בינוני חסין חום או בתבנית צלייה שמתאימה גם לכיריים מוסיפים לסיר את ליבות תפוחי האדמה המטוגנות וציר בקר בכמות שתכסה את תפוחי האדמה עד לחצי מגובהם. בוזקים על תפוחי האדמה את הפלפל האנגלי ואת המלח

מביאים לרתיחה על להבה בינונית-גבוהה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים על סף רתיחה במשך שעה בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות

מעבירים את הסיר המכוסה לתנור ואופים כ-30 דקות נוספות, עד שתפוחי האדמה נעשים שחומים-זהובים

מגישים חם כמנה ראשונה אישית או בצלחת מרכזית בעיטור צנוברים קלויים ופטרוזיליה קצוצה, כפי שרואים בתצלום

 

גיוון: ניתן להוסיף לציר 2 כפות רסק עגבניות ו-1כפית פפריקה מתוקה ולהמשיך כמתואר במתכון

 

קרדיט עבור:  שף יחיא אל הייב

מתכונים נוספים שיכולים לעניין אותך
מקלובה עוף
למתכון המלא
קבב חגיגי
למתכון המלא
עלי חוביזה (חלמית)
למתכון המלא
מלפוף מחשי
למתכון המלא