גלילות חצילים
מאסטר שף יחיא אל הייב
ממולאות באגוזים בניחוח שום ובצל ירוק

כולו טעמים ורעננות! המון עשבי תיבול קצוצים בתוספת גרעיני רימון ואגוזים הופכים יחד לאחד הסלטים הכי רעננים, טעימים ומפתיעים שתגישו לאורחים שלכם.

10 מנות

חומרים
חצילים בינוניים
מלח גס
קמח לפי הצורך
שמן לטיגון (עדיף להשתמש בשמן זית מעורבב עם שמן רגיל)

למלית
2 כוסות אגוזי מלך טחונים
1 ראש שום מקולף ומרוסק
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי או פפריקה חריפה
1 צרור בצל ירוק קצוץ
1 פלפל אדום טרי קצוץ דק מאוד
1 כוס של תערובת עשבי תיבול קצוצים (שמיר, נענע, בזיליקום, כוסברה)
גרעינים מ- 1 רימון
1/4 כוס חומץ יין לבן או חומץ בלסמי
1 כפית מלח
1/4 כפית קינמון

אופן הכנת החצילים
פורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי 2/1 ס"מ. בוזקים על הפרוסות מלח גס ומניחים בתוך מסננת למשך כשעה. מייבשים במגבת.

מחממים שמן במחבת רחבה. מקמחים את פרוסות החצילים ומטגנים משני הצדדים עד שהן מזהיבות היטב .מניחים על נייר סופג ומצננים במשך כמה דקות.

אופן הכנת המלית
מערבבים את חומרי המלית בקערה, ולשים. צריכה להתקבל עיסה נוחה למריחה הדומה במרקמה לחומוס. אם התערובת סמיכה מדי, מדללים במעט מים.

אופן הכנת הגליליות
מורחים את המלית על פרוסות החצילים ומגלגלים לגלילות, אם יש צורך נועצים קיסם עץ כדי לשמור על צורתן. משהים במקרר שעה לפני ההגשה, לספיגת הטעמים.

מומלץ להגיש את המנה על מצע עלי בייבי ולקשט בגרעיני רימונים.

 

קרדיט עבור:  שף יחיא אל הייב

מתכונים נוספים שיכולים לעניין אותך
מקלובה עוף
למתכון המלא
קבב חגיגי
למתכון המלא
עלי חוביזה (חלמית)
למתכון המלא
מלפוף מחשי
למתכון המלא