מלפוף מחשי
כרוב ממולא בבשר טחון ואורז

במתכון הזה מעשירים את החאשו (מלית בשר ואורז) בהוספת בצל חי מגורר. ניתן להכין גם עם חאשו צמחוני. טעמו של המאכל חמצמץ אך עשיר ומאוזן

8-10 מנות

חומרים

1 כרוב ירוק בלדי גדול במשקל של כ-3 ק"ג, המיועד למילוי
5 כוסות חאשו בשרי או צמחוני
1 בצל בינוני קצוץ דק
1/2 כוס שמן זית גלילי של ג'השאן
2 כפות רסק עגבניות
1 כף עווא – תרכיז תמרהינדי או תרכיז קנוי
4 כוסות מים חמים עם 1 כף אבקת מרק או 4 כוסות ציר בשר
1/2 כוס מיץ לימון (מכ-2 לימונים)
1 כף מלח
1 כפית כמון
1 כפית בהרט
1/2 כפית פלפל שחור

לעיטור: קמצוץ זעפרן לקישוט

אופן ההכנה

ממלאים למחצה סיר גדול במים ומעט מלח ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מסלקים מעט מהעלים החיצוניים של הכרוב ובסכין חדה מוציאים את הליבה הקשה של הכרוב

מכניסים את הכרוב לתוך הסיר, כאשר החור שנוצר לאחר הוצאת הליבה מופנה כלפי מעלה, כדי שהמים הרותחים ירככו את הכרוב גם מבפנים

מתחילים להפריד את עלי הכרוב בתוך הסיר בעזרת מלקחיים ארוכות ולשלוף החוצה את העלים שכבר התרככו מעט. ש לעשות זאת בהדרגה תוך כדי רתיחה איטית, עד שכל העלים של הכרוב יהיו מחוץ לסיר. מניחים את העלים על מגש גדול ורחב ומצננים כמה דקות. שומרים את החלק הפנימי של הכרוב

שמים בתוך קערה חאשו, בצל ומערבבים היטב. פורסים את עלה הכרוב ומניחים כף אחת מהמלית על חלקו התחתון של העלה. מקפלים פנימה את הקצוות הצדדיים ומגלגלים במהודק. חוזרים על פעולה זו עם יתר העלים

מרפדים סיר גדול בכרוב חתוך דק (משתמשים בחלק הפנימי הקטן שנשאר מהכרוב), מטפטפים על הכרוב מחצית מכמות שמן הזית, מתבלים במחצית מכמות התבלינים ומתחילים לסדר עליו את העלים הממולאים כשקו הקיפול פונה כלפי מטה. ממשיכים לסדר כך את כל העלים הממולאים בשכבות

מניחים את הסיר על להבה בינונית-נמוכה למשך 15 דקות, עד שהכרוב מפריש נוזלים

להכנת רוטב, מניחים בסיר רסק עגבניות, עווא, מיץ לימון, מלח ומים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הרוטב החם לסיר הכרוב עד לסיכוי הממולאים

מביאים את סיר הכרוב לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש למינימום. מכסים בצלחת חסינת חום כמשקולת, ומבשלים על סף רתיחה כ-40 דקות, עד שהרוטב שבו מתבשל הכרוב מסמיך. לחלופין, מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 40 דקות. מגישים חם עם יוגורט בצד, ניתן להגישו גם פושר

 

קרדיט עבור:  שף יחיא אל הייב

מתכונים נוספים שיכולים לעניין אותך
מקלובה עוף
למתכון המלא
קבב חגיגי
למתכון המלא
עלי חוביזה (חלמית)
למתכון המלא
בטאטה מחשיה
למתכון המלא