מקלובה עוף
אחת המנות המקוריות והפופולריות של המטבח הערבי

5 מנות

חומרים

5 כרעי עוף מחולקות לשניים, ללא עור
2 גמבות אדומות קלויות נקיות מקליפות וחתוכות לפרוסות עבות
2 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לפרוסות עבות
2 קישואים בינוניים שטופים וחתוכים לפרוסות  עבות
1/2 כרובית בינונית, מפורקת לפרחים לא גדולים
1/2 כוס שמן זית גלילי של ג'השאן לסיר המקלובה
1 בצל בינוני פרוס לפרוסות עבות
5 כוסות ציר עוף או מים חמים עם 2 כפות אבקת מרק עוף
3 כוסות אורז עגול, שטוף ומסונן
3 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
1 כוס אפונה קפואה
1 כוס גרגירי תירס
1 כף גדושה בהרט
1 כף כמון
1 כפית פלפל שחור
1/2 כפית קינמון
1 כף מלח
שמן לטיגון עמוק של הירקות והעוף

אופן ההכנה

משרים את העוף במים עם מיץ לימון במשך 10 דקות. מסננים ומייבשים. במחבת עמוקה מטגנים את הירקות למעט אפונה, תירס ובצל. מניחים במסננת להפרשת נוזלים מיותרים. לאחר מכן מטגנים את חלקי העוף עד שהם משחימים

בסיר עמוק שמים שמן זית ומזהיבים את הבצל על להבה בינונית. לאחר מכן מוסיפים את חתיכות העוף שעברו טיגון קצר ומנמיכים את האש. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15 דקות

מוסיפים לסיר חצי מכמות הנוזל וממשיכים לבשל 15 דקות נוספות כשהסיר מכוסה

מתבלים, מערבבים ומוסיפים את שאר הנוזל

מוסיפים את האורז ואת הירקות המטוגנים

מוסיפים את האפונה ואת התירס

מערבבים היטב ומכסים את הסיר. מנענעים את הסיר קלות כדי שחלק מהאורז ייכנס למרווחים שנוצרו בין השכבות. מביאים לרתיחה על אש גבוה

מנמיכים את האש למינימום ומבשלים במשך 50 דקות עד שהנוזלים מתאדים

מכבים את האש וממתינים 10 דקות נוספות. מסירים את המכסה ומכסים את הסיר במגש או בתבנית הגדולים מפתח הסיר. בתנועת היפוך מהירה מעבירים את תכולת הסיר למגש. מביאים את המגש עם השכבות אל מרכז השולחן

 

קרדיט עבור:  שף יחיא אל הייב

מתכונים נוספים שיכולים לעניין אותך
קבב חגיגי
למתכון המלא
עלי חוביזה (חלמית)
למתכון המלא
מלפוף מחשי
למתכון המלא
בטאטה מחשיה
למתכון המלא