עילת (עולש בר)
עם בצל מטוגן

עילת הוא עולש בר. בחורף ניתן ללקטו מהשדות ובשאר העונות הוא נמצא בשווקים, עליו מרירים מעט

4 מנות

חומרים

1 ק"ג עילת שטוף וחתוך
לרצועות באורך 3 ס"מ
2 ליטר מים רותחים עם 1 כף מלח
ומיץ מ- 1 לימון
1/2 כוס שמן זית גלילי של ג'השאן
4 בצלים בינוניים, חתוכים לרצועות
מלח
פלפל שחור (לא הכרחי)
2 לימונים שלמים

אופן הכנה

מביאים את המים לרתיחה חזקה

מוסיפים את העילת למים הרותחים למשך כ- 5 דקות

מוציאים מן המים, מסננים וסוחטים את העלים בידיים עד שלא נשארים בהם מים בכלל

יוצקים שמן זית למחבת, מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא משחים

מוסיפים את העילת, מטגנים ומערבבים כ- 5 דקות ומוסיפים את המלח. מסירים מהאש

מעבירים לצלחות, חותכים את הלימונים לרבעים ומגישים לצד התבשיל לתוספת טעם חמצמץ

המלצה: ניתן להוסיף מעט פפריקה חריפה

 

קרדיט עבור:  שף יחיא אל הייב

מתכונים נוספים שיכולים לעניין אותך
מקלובה עוף
למתכון המלא
קבב חגיגי
למתכון המלא
עלי חוביזה (חלמית)
למתכון המלא
מלפוף מחשי
למתכון המלא