עלי חוביזה (חלמית)
ממולאים באורז, בצנוברים ובצימוקים

10 מנות

חומרים

כ-200 עלי חובזה גדולים ויפים
2 כוסות אורז עגול
1/4 כוס צימוקים שהושרו במים
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 כוס שמן זית גלילי של ג'השאן
1/2 כוס צנוברים קלויים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית כמון
1 כפית בהרט
4/1 כפית קינמון
4 כוסות מים חמים עם 1 כף אבקת מרק עוף או 3 כוסות ציר בשרי
1/2 כוס מיץ לימון

לגרסה צמחונית: 

8 עלי גפן כבושים או פרוסות מבצל גדול או פרוסות עגבניות או גרגירי חומוס לאחר השרייה בכמות שתכסה את תחתית הסיר
כ-5 כוסות מים רותחים עם 2 כפות אבקת מרק בטעם עוף (פרווה)

לגרסה בשרית:

כנפי עוף מתובלות או שומן כבש לריפוד הסיר
כ-5 כוסות ציר בשרי

להגשה: פלחי לימון

אופן ההכנה

חולטים את עלי החוביזה במים רותחים למשך דקה ומייד מעבירים למי קרח. מסננים

מבשלים את האורז במים רותחים במשך 5 דקות, שוטפים במים קרים ומסננים

מסננים את הצימוקים וקוצצים דק

מכניסים את הבצל למחבת עם 2/1 כוס שמן זית ומקפיצים עד לריכוך. מעבירים לקערה ומוסיפים את האורז ואת הצימוקים. מתבלים, מערבבים ומתקנים תיבול אם יש צורך

פורסים את עלי החוביזה על משטח עבודה, מניחים 1 כפית גדושה של מלית במרכז העלה, מקפלים את קצות העלה המנוגדים על המלית ומגלגלים

מרפדים סיר לפי בחירתכם (ראו את רשימת המרכיבים) ומניחים מעל את הממולאים באופן חופף בצורה מעגלית. מפזרים את התבלינים על הממולאים

בכלי נפרד מערבבים 3 כוסות ציר בשרי או צמחוני עם 2/1 כוס שמן זית ו-2/1 כוס מיץ לימון. מוזגים את הנוזל בעדינות לתוך הסיר עד לגובה 1 ס"מ מעל הממולאים. אם יש צורך מוסיפים מעט ציר. מניחים על הממולאים צלחת כמשקולת, מכסים את הסיר ומבשלים כ-45 דקות על אש נמוכה

הופכים על מגש או על צלחת שטוחה ומגישים עם פלחי לימון

 

ניתן להוסיף למלית 1 כוס בשר טחון

ניתן להשתמש במלית חאשו צמחונית או במלית חאשו בשרית במקום המלית המוצעת כאן

 

קרדיט עבור:  שף יחיא אל הייב

מתכונים נוספים שיכולים לעניין אותך
מקלובה עוף
למתכון המלא
קבב חגיגי
למתכון המלא
מלפוף מחשי
למתכון המלא
בטאטה מחשיה
למתכון המלא