15 יחידות
חומרים
1 כמות של בצק שמרים לפיתות
1/4 כוס שמן זית גלילי של ג'השאן
1 בצל לבן בינוני קצוץ דק
2 צרורות חוביזה שטופה ומסוננת, קצוצה דק
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
ביצה טרופה
לעיטור:
מעט צנוברים לא קלויים או שומשום
אופן הכנת החוביזה
מחממים מחבת עם שמן זית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים קלות
מוסיפים את החוביזה למחבת הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 3 עד 4 דקות
מסירים מהאש ומתבלים במלח ובפלפל
מעבירים לתוך מסננת לסילוק נוזלים עודפים ומצננים
אופן הכנת הלחם
מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעובי דק ואחיד ולצורה מלבנית
חותכים לריבועים קטנים ושווים בגודלם בסכין או בגלגלת לחיתוך בצק
טורפים את הביצה ומורחים את כל קצות הבצק בעזרת מברשת. שומרים את מה שנותר מהביצה הטרופה
מניחים 1 כף מלית במרכז הריבוע ומקפלים עליה את קצות הבצק כמו מעטפה. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק
מסדרים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מכסים בניילון נצמד ועוזבים למשך 15 דקות לתפיחה. בינתיים
מחממים את התנור ל-180 מעלות
מורחים ביצה טרופה על הפטאייר ומפזרים שומשום
אופים במשך 10 עד 12 דקות
ניתן לאפות את הפטאייר מחצית מהזמן, לצנן ולשמור במקפיא. כשרוצים לאפות, מפשירים ואופים כ-5 דקות
קרדיט עבור: שף יחיא אל הייב