קוסא בלבנדורה
קישואים בעגבניות

למדתי להכין מאכל זה מנשים לבנוניות שעבדו איתי במסעדה במטולה שבה עבדתי כשף לפני הנסיגה מלבנון. מומלץ להגיש את המנה כסלט קר.

8 מנות

חומרים

12 קישואים
ננסיים טריים
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 שיני שום
1/3 כוס שמן זית גלילי של ג'השאן
1 כוס עגבניות מרוסקות
2 עגבניות גדולות, קלופות וקצוצות דק
כ-1 כוס מים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
1 כפית אבקת מרק עוף
1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה

לעיטור:
מעט נענע יבשה

אופן ההכנה

שוטפים את הקישואים, מנגבים, מסירים קצוות וחוצים לאורך

מטגנים את הבצל עם השום בשמן זית עד להזהבה קלה

מוסיפים את הקישואים, מערבבים בעדינות בתנועות קיפול ומכסים. מבשלים עד שהקישואים מקבלים צבע זהוב

מוסיפים עגבניות מרוסקות, עגבניות חתוכות, מים ותבלינים. מכסים ומשאירים להתבשל על אש נמוכה במשך כ-15 דקות

מוסיפים פטרוזיליה, מערבבים בעדינות ומשאירים על אש נמוכה עד שהקישואים עשויים. מסירים מהאש ומצננים

מניחים את חצאי הקישואים באופן חופף בצלחת הגשה, ויוצקים במרכז הצלחת את הרוטב. מגישים חם או קר

 

קרדיט עבור:  שף יחיא אל הייב

מתכונים נוספים שיכולים לעניין אותך
מקלובה עוף
למתכון המלא
קבב חגיגי
למתכון המלא
עלי חוביזה (חלמית)
למתכון המלא
מלפוף מחשי
למתכון המלא