מי אנחנו

סיפור שמן הזית של משפחת ג'השאן מתחיל ב-1863 כשסב המשפחה התיישב בכפר מג'אר שבגליל, נטע את עצי הזית הראשונים של המשפחה והקים בית בד. מאז ועד היום, שמני הזית המשובחים של משק ג'השאן מגיעים לשולחנם של רבבות בתים בכל רחבי הארץ.

olives icon

הסיפור שלנו

שמי ג'ריס ג'ורג' ג'השאן. בכפר מכנים אותי אבו נאסר. כראש המשפחה והמשק, אני גאה להציג בפניכם את משק משפחת ג'השאן
עושים כבוד לטבע עם חוויה גלילית קולינארית.

מאות בני המשפחה, נולדנו עם כפית שמן זית בפה.
מאז הוא זורם בעורקינו. בנשמתנו.

לפני 250 שנה הגיעו סבי סבינו לנגב. הם עמלו לפרנסתם בחקלאות, ומאוחר יותר סבי היגר לצפת. הוא נשא בת כפר סחנין ויחד פרנסו את משפחתם בגידולי חקלאות וזית. כשהפיץ סבי את תוצרתו בשוקי צפת וטבריה, זיהו אותו הסוחרים כ"מלומד" והזמינו אותו להתיישב בכפר מג'אר שאדמותיו היו בבעלות כל תושבי הכפר, כמו בקיבוץ.

בית הבד , נמצא בכפר, שם אנו מכינים את שמן הזית שלנו
במשך 7 דורות.

olives icon

לאחרונה הרחבנו והעמקנו את פעילותנו,
הקמנו בית בד מתקדם ומרכז מבקרים
בכפר כלנית שבקרבת ביתנו במג'אר ומפעל מתקדם עם מרכז
אחסנה והפצה לוגיסטי באזור התעשייה של טבריה עילית.

 הוספנו מגוון רחב של מוצרים איכותיים,
החל בשמנים זניים, כולם כתית מעולה, דרך טחינה מלאה, חלבה
מלאה, תבלינים גליליים וכלה בסדרה קוסמטית מפנקת
המבוססת על שמני הזית שלנו.

israeli olive oil

מוצר ישראלי

אנחנו גאים להיות אחד מארבע יצרני שמן הזית הגדולים בארץ ואנחנו היחידים מתוכם, המגדלים, מטפחים, מוסקים ומייצרים את השמן בארץ.

רק שמן ישראלי שנוצר בבתי בד שנבדק ואושר בענף הזית יוכל לקבל תו איכות של ענף הזית. לכן השמן שלנו הוא היחיד מתוך ה-4 הנושא את תו התקן הישראלי.

זני השמנים שלנו

בלנד
Blend
שמן הבית – הבלנד הגלילי הקלאסי של משפחת ג'השאן.
הטעם המוכר והאהוב שרכש אוהדים רבים בארץ ובעולם.

שמן זית ארומתי, שבזכות האיזון ברמת החריפות
והפירותיות שלו מתאים לכל מגוון השימושים והמטבחים.
שמן הזית הקלאסי של ג'השאן מביא את טעמי הגליל
ישר למטבח שלכם. תתכוננו למחמאות ותיהנו!
ברנע
Barnea
זן ישראלי עם תכולת שמן בינונית

פירותיו גדולים יחסית בצורה מוארכת. טעמו משתנה מאוד הן כתלות במועד המסיק והן באזור הגידול. בגולן הזן נוטה להיות בעל טעם דומיננטי ומרירות בולטת ואילו בדרום הארץ נאפיין אותו בארומה עדינה, מרירות ומידת חריפות עדינה. יש לו טעם אגוזי.
נבאלי
Nebali
מקורו בהרי השומרון

יש לו דמיון רב לזן סורי אך אחוז השמן שבפרי, נמוך מעט יותר. הוא גדול ומעוגל יותר והבשלתו מוקדמת יותר. טעמו עדין יותר מסורי.
סורי
Souri
מהעתיקים והנפוצים, הגדלים בארץ. מקורו בצור שבלבנון

עקרות ועקרי הבית מעדיפים לתבל בו, אך השפים המנוסים משביחים בו מאכלים ומעדנים הוא מעט חריף, מתאים למאכלים בעלי טעם עז כמו סלטים, ממרחים חומוס וכדומה
פיקואל
Picual
מקורו באנדלוסיה שבספרד

זה פרי גדול, מבשיל מאוחר יחסית וצבעו שחור עמוק
טעמו ניטרלי ללא הדגשים מיוחדים ועל כן הוא מהנפוצים בעולם. יש לו "נוכחות" והוא מתאים לקשת רחבה של תבשילים
פישולין
Picholine Languedoc
מקורו בפרובנס

בהשילו, זוכה לצבע שחור אדמדם. הפך לזן הפופולרי בכרמי הארץ ואיכותו גבוהה ביותר. יש לו טעם פירותי וארומה מודגשת. מתאים לכל צרכי המטבח הדורשים נוכחות עזה ובולט באחוז עשיר של חומצה אלואית.
קורוניקי
Koroneiki
מקורו באי זקינטוס וזכה להיות השמן המוביל ביוון

פריו קטן ואחוז השמן בו גבוה יחסית. טעמו עדין ואיכותו גבוהה ועל כן הוא מקובל מאד באירופה. מתאים לקשת רחבה של מאכלים, לא חריף מידי אך יש לו נוכחות.

קורטינה
Cortina
מקורו בפוליה שבדרום איטליה
טעמו פירותי חזק ומריר. ניחן באיכויות טעם וריח טובות מאוד. האיטלקים אוהבים לתבלו בפסטות. האיכות הביוכימית של השמן הגבוהה ביותר מבין זני הזיתים הגדלים בארץ. השפים אוהבים להשביח בו שמני זית אחרים.
חפשו את הזן המתאים לארוחה שלכם
לרכישה