פול אחדר בלזית
פול ירוק בשמן זית

מאכל ערבי ישראלי ידוע שנהוג להגיש עם בצל ירוק, פלפל מתוק פרוס, זיתים כבושים ופיתה חמה

5 מנות

חומרים

1 ק"ג פול ירוק טרי
3/4 כוס שמן זית גלילי ג'השאן
1 בצל לבן קצוץ דק
1 ראש שום קלוף וכתוש
1/2 צרור כוסברה
טרייה קצוצה
או 1 כף כוסברה יבשה
1/3 כוס מיץ לימון
1 כוס מים חמים
1 כפית מלח
1/2 כפית כמון
1/4 כפית פפריקה חריפה
או פלפל שחור טחון
1 כפית אבקת מרק עוף

אופן ההכנה

מסירים את "החוטים" בצדי הפולים, חותכים לפרוסות קטנות, שוטפים ומסננים

מניחים סיר עם שמן זית על להבה בינונית. כשהשמן חם מוסיפים לפי סדר בצל, שום ומטגנים דקות אחדות

מוסיפים את הפולים, מערבבים בעדינות בתנועות קיפול, מנמיכים את האש למינימום, מכסים ומשאירים להתבשל
למשך 10 דקות, מתבלים ומערבבים בעדינות

אם הנוזלים התאדו, מוסיפים מעט מים, מערבבים, מכסים ומשאירים להתבשל עד שכל המים מתאדים והפולים עשויים. מגישים חם.

המנה מומלצת גם כתוספת באמצע צלחת חומוס בטחינה

 

קרדיט עבור:  שף יחיא אל הייב

מתכונים נוספים שיכולים לעניין אותך
מקלובה עוף
למתכון המלא
קבב חגיגי
למתכון המלא
עלי חוביזה (חלמית)
למתכון המלא
מלפוף מחשי
למתכון המלא