10 קבבים
חומרים
4 עגבניות בינוניות
200 גרם בשר כבש טחון דק
800 גרם בשר עגל טחון דק
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק מאוד
1/2 צרור נענע קצוצה דק
2 בצלים בינוניים חתוכים דק מאוד
1 שן שום קצוצה דק
1 פלפל חריף קצוץ (לא הכרחי)
1/4 כוס צנוברים קלויים
1/4 כוס שמן זית גלילי של ג'השאן
1 כפית מלח
1 כפית בהרט או תבלין לקבב
לכיסוי הקבב:
1 בצק של פיתה
אופן ההכנה
שוטפים את העגבניות ומייבשים, חורצים בסכין צורת איקס בקליפת העגבניות, ומכניסים לתנור לוהט למשך 8 דקות. מצננים, מקלפים ומרסקים במעבד מזון
שמים את שני סוגי הבשר בקערה, מוסיפים את שאר החומרים כולל העגבניות המרוסקות והתבלינים ומערבבים היטב
מחממים תנור ל-200 מעלות
מחלקים את התערובת ל-10 כדורים שווים. משטחים כל כדור בתוך כלי חרס שמתאים לאפייה ולהגשה ומיישרים
מרדדים בצק (כל כדור בצק לכל כדור בשר) ומניחים על הקבב כך שיכסה אותו, אופים במשך 15-10 דקות. מגישים מייד
קרדיט עבור: שף יחיא אל הייב